Köpvillkor

 

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. Inloggade företagskunder ser priserna utan moms i butiken. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.
Betalningsvillkor finns angivna i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.

Fraktvillkor finns angivna i kundvagnen beroende av valt fraktsätt.

Ångerrätt

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information.

Du har inte ångerrätt om:

Tjänsten påbörjats under ångerfristen med ditt samtycke, priset är beroende av finansmarknadens svängningar, till exempel en aktie, varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas, förseglingen brutits på ljud- eller bildupptagningar eller datorprogram. Med försegling avses även teknisk plombering.

När du utnyttjat din ångerrätt:

Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Garantier och service

Beställer du innan 11.00 på vardagar behandlar vi din order inom 72 timmar. Beställningar lagda på helgdagar tar vi hand om senast tre vardagar efter lagd beställning. Vi tar ansvar för att meddela våra kunder när vi inte kan upprätthålla våra vanliga leveranstider (till exempel vid semester eller sjukdom).

Är det något du saknar i webshoppen får du gärna höra av dig till oss, så ska vi se om vi kan ta in det i sortimentet.

Produkter som är slut i lager försöker vi ta hem inom två veckor. Om du lägger en bevaknig på en produkt kan vi ibland ta hem den snabbare än så.

Personuppgiftspolicy

När du lägger din beställning hos oss uppger du vissa av dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt den nya EU-förordningen General Data Protection Regulation (GDPR) rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

Färgrikt ABs personuppgiftspolicy talar om hur vi behandlar och skyddar den information du ger oss när du använder vår websida.

Om vi ber dig att uppge privat information garanterar vi att den endast används i enlighet med denna personuppgiftspolicy.

Färgrikt ABs personuppgiftspolicy kan ändras med tiden, vilket kommer att synas på denna sida. Denna policy är verksam från den 24e maj 2018.

Vi kan samla in följande information
Namn och adress* (*adress endast då du beställer eller registrerar dig som användare av vår webshop)
Kontaktinformation, inklusive e-mailadress
Vad vi gör med den information vi samlar in
Vi behöver spara denna information för att förstå vad våra kunder behöver och därmed kunna tillhandahålla en bättre tjänst. Framförallt behöver vi spara information om våra kunder för följande orsaker:
Interna register
Vi kan behöva använda informationen i våra interna register för att förbättra våra produkter och våra tjänster.
Vi kan med jämna mellanrum skicka ut reklam- och informationsnyhetsbrev rörande nya produkter, speciella erbjudanden eller annan information som vi tror kan intressera våra kunder via de e-mailadresser vi samlat in och sparat i våra interna register.
Säkerhet
Vi garanterar att den information våra kunder givit oss är säker. För att förhindra otillbörlig tillgång till eller spridning av informationen har vi lämpliga fysiska och elektroniska rutiner och procedurer för att skydda och säkra informationen vi samlar in via internet.

Kakor

Denna webbutik använder sig av kakor enligt Electronic Communications Act, 25 juli 2003. En kaka är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information för att hjälpa webbutiken att identifiera och följa användare. Kakor finns som sessionskakor och som kakor som lagras permanent på din dator. Under tiden för ditt första besök i webbutiken blir din webbläsare tilldelad en sessionskaka som är unik och som används för att inte blanda ihop dig som användare med andra användare. För att kunna använda webbutiken bör du tillåta kakor i din webbläsare. Denna typ av kaka används enbart för att ge dig som besökare en bättre upplevelse och support och lagrar inga personlig uppgifter om dig. Kakor kan raderas. I denna webbutik används kakor exempelvis för att hålla koll på din kundvagn, dina inställningar och vilka sidor du besökt för att kunna ge dig en bättre kundupplevelse och support.

Leveranser

Leveranstiden anges i kundvagnen under respektive fraktsätt. Om en vara har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive vara.


Ej uthämtade paket

Har du valt postförskott som fraktsätt finns dina varor kvar på posten under fyra veckor. Ej hämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 150:-

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

När du utnyttjat din ångerrätt ska du,

om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss

om det gäller en tjänst: hålla materialet tillgängligt för oss, om det inte medför besvär för dig.

Återbetalningsskyldighet:

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.
Se även konsumentverket och distansavtalslagen.